А ви любите оладки так, як ми? ))))
Якщо любите, але не можете знайти гарний рецепт, тоді читайте далі. Я нарешті знайшла рецепт, за яким оладки виходять такі (ну майже )), як у моєї бабулі - смачні і пухкі, і зовсім не резинові.
Треба взяти стакан ( я беру дитячий Ікеєвський, 240 мл) кефіру (кислого молока) + 2 ст.л. оліїі+ 1-2 ст.л. цукру+1/4 ч.л. солі+ванільний цукор. В оригіналі ще 1 яйце, але я роблю без яєць. Це все збити вінчиком. Вінчик відкласти. В отриману суміш всипати просіяне борошно з содою ( стакан з чубком борошна і 1/4 ч.л. соди). Ложкою перемішати кількома рухами. НЕ вимішувати до однорідності. Тісто буде з грудочками, так і має бути - в цьому секрет пишності ))
Тісто відставити. Через 20-30 хвилин з*являться пухирці повітря, і треба смажити - на середньому вогні, в невеликій кількості олії.
Я люблю ще додати в тісто потерте яблучко )))
Якщо любите, але не можете знайти гарний рецепт, тоді читайте далі. Я нарешті знайшла рецепт, за яким оладки виходять такі (ну майже )), як у моєї бабулі - смачні і пухкі, і зовсім не резинові.
Треба взяти стакан ( я беру дитячий Ікеєвський, 240 мл) кефіру (кислого молока) + 2 ст.л. оліїі+ 1-2 ст.л. цукру+1/4 ч.л. солі+ванільний цукор. В оригіналі ще 1 яйце, але я роблю без яєць. Це все збити вінчиком. Вінчик відкласти. В отриману суміш всипати просіяне борошно з содою ( стакан з чубком борошна і 1/4 ч.л. соди). Ложкою перемішати кількома рухами. НЕ вимішувати до однорідності. Тісто буде з грудочками, так і має бути - в цьому секрет пишності ))
Тісто відставити. Через 20-30 хвилин з*являться пухирці повітря, і треба смажити - на середньому вогні, в невеликій кількості олії.
Я люблю ще додати в тісто потерте яблучко )))
мої хлопці найбільше люблять млинці :)
ОтветитьУдалитьО, так, млинці це теж смакота! Який ваш улюблений рецепт?))
ОтветитьУдалитьВипробовувала сьогодні твій рецепт --дуууже смачно! Дякую
ОтветитьУдалитьДуже тішусь )) На здоров*я!
Удалить