среда, 14 января 2015 г.

Млинці

Нарешті я знайшла рецепт тоненьких млинців без яєць!
 Млинці не рвуться, смачні і гарні )))



Отже, нам потрібно :
250 мл молока
250 мл води
20 ст.л. без верху борошна
6 ст.л. олії
4 ст.л. цукру (можна менше)
1 ч.л. солі
1/4ч.л. соди
1/4 ч.л. оцту

Змішати все, крім соди й оцту. Якщо змішуєте міксером/в комбайні, можна все відразу змішувати. Якщо тісто робите вручну (вінчиком/виделкою/ложкою), краще спочатку змішати все, крім води і молока, а потім додати трошки (100-150 мл) рідини - чомусь в густому тісті значно легше розчиняються комочки. Коли тісто стає однорідним, можна долити і вмішати решту рідини. Тісто буде досить рідким, а млинці з нього - тоненькі. Добре залишити тісто постояти, хоча б на 30-40 хв., а краще на пару годин, щоб борошно виділило клейковину і тісто стало еластичнішим. Тоді млинці буде легше перевертати. Коли тісто готове, потрібно вмішати в тісто соду і оцет - ложкою (НЕ міксером) добре перемішати тісто, щоб сода рівномірно розподілилась.

Щодо того, на чому смажити. Я мала тоненькі сковорідки, з антипригарним покриттям , з низькими краями, спеціально для смаження млинців - зручно перевертати, але мені більше подобається на звичайній чавунній сковороді. Смажу на двох - одна менша, одна більшого діаметру. Розігріваю меншу, змащую силіконовим пензликом олією, наливаю тісто (небагато, щоб млинці вийшли тоненькі), розподіляю рівномірно. На середньому вогні 30-60 сек, тоді лопаткою підчепити і перевернути на іншу сторону  на більшу сковороду. 

3 комментария:

  1. хм, цікаво. в мому рецепті нема соди і оцту, зовсім :)
    але я марю тоненькими млинцями! буду пробувати, дякую :)
    а зробиш підписку на мейл в себе в блогах?

    ОтветитьУдалить
  2. і я роблю без соди.
    Влітку, коли варила сири, то млинці робила на сироватці. Вона після моцарелли зовсім не кисла і чудово підходить для млинців ;)

    ОтветитьУдалить