Нарешті я знайшла рецепт тоненьких млинців без яєць!
Млинці не рвуться, смачні і гарні )))
Отже, нам потрібно :
250 мл молока
250 мл води
20 ст.л. без верху борошна
6 ст.л. олії
4 ст.л. цукру (можна менше)
1 ч.л. солі
1/4ч.л. соди
1/4 ч.л. оцту
Змішати все, крім соди й оцту. Якщо змішуєте міксером/в комбайні, можна все відразу змішувати. Якщо тісто робите вручну (вінчиком/виделкою/ложкою), краще спочатку змішати все, крім води і молока, а потім додати трошки (100-150 мл) рідини - чомусь в густому тісті значно легше розчиняються комочки. Коли тісто стає однорідним, можна долити і вмішати решту рідини. Тісто буде досить рідким, а млинці з нього - тоненькі. Добре залишити тісто постояти, хоча б на 30-40 хв., а краще на пару годин, щоб борошно виділило клейковину і тісто стало еластичнішим. Тоді млинці буде легше перевертати. Коли тісто готове, потрібно вмішати в тісто соду і оцет - ложкою (НЕ міксером) добре перемішати тісто, щоб сода рівномірно розподілилась.
Щодо того, на чому смажити. Я мала тоненькі сковорідки, з антипригарним покриттям , з низькими краями, спеціально для смаження млинців - зручно перевертати, але мені більше подобається на звичайній чавунній сковороді. Смажу на двох - одна менша, одна більшого діаметру. Розігріваю меншу, змащую силіконовим пензликом олією, наливаю тісто (небагато, щоб млинці вийшли тоненькі), розподіляю рівномірно. На середньому вогні 30-60 сек, тоді лопаткою підчепити і перевернути на іншу сторону на більшу сковороду.
Млинці не рвуться, смачні і гарні )))
Отже, нам потрібно :
250 мл молока
250 мл води
20 ст.л. без верху борошна
6 ст.л. олії
4 ст.л. цукру (можна менше)
1 ч.л. солі
1/4ч.л. соди
1/4 ч.л. оцту
Змішати все, крім соди й оцту. Якщо змішуєте міксером/в комбайні, можна все відразу змішувати. Якщо тісто робите вручну (вінчиком/виделкою/ложкою), краще спочатку змішати все, крім води і молока, а потім додати трошки (100-150 мл) рідини - чомусь в густому тісті значно легше розчиняються комочки. Коли тісто стає однорідним, можна долити і вмішати решту рідини. Тісто буде досить рідким, а млинці з нього - тоненькі. Добре залишити тісто постояти, хоча б на 30-40 хв., а краще на пару годин, щоб борошно виділило клейковину і тісто стало еластичнішим. Тоді млинці буде легше перевертати. Коли тісто готове, потрібно вмішати в тісто соду і оцет - ложкою (НЕ міксером) добре перемішати тісто, щоб сода рівномірно розподілилась.
Щодо того, на чому смажити. Я мала тоненькі сковорідки, з антипригарним покриттям , з низькими краями, спеціально для смаження млинців - зручно перевертати, але мені більше подобається на звичайній чавунній сковороді. Смажу на двох - одна менша, одна більшого діаметру. Розігріваю меншу, змащую силіконовим пензликом олією, наливаю тісто (небагато, щоб млинці вийшли тоненькі), розподіляю рівномірно. На середньому вогні 30-60 сек, тоді лопаткою підчепити і перевернути на іншу сторону на більшу сковороду.
хм, цікаво. в мому рецепті нема соди і оцту, зовсім :)
ОтветитьУдалитьале я марю тоненькими млинцями! буду пробувати, дякую :)
а зробиш підписку на мейл в себе в блогах?
Пробуй, вони кльові )))
УдалитьПідписку - зроблю ))
і я роблю без соди.
ОтветитьУдалитьВлітку, коли варила сири, то млинці робила на сироватці. Вона після моцарелли зовсім не кисла і чудово підходить для млинців ;)