среда, 14 января 2015 г.

Гарбузовий кекс



https://vk.com/wall-29373905_4548

Точніше мафін.





Для нього нам потрібно:

2 скл. ( в мене скялнка - 240 мл) пюре з гарбуза (запеченого або відвареного)

1/2 скл. цукру


ванілін

2-2,5 ч.л. спецій (сушені мелені кориця+імбир+гвоздика+мускатний горіх+духм'яний перець, співвідношення приблизно 2:2:1:1:0,5, тобто можна взяти 2 ст.л. кориці, 2 ст.л. имбиру, 1 ст.л. гвоздики, 1 ст.л. мускатного горіху, 0,5 ст.л. духм'яного перцю, змішати, зберігати в закритій ємкості і брати звідти по 2 ч.л.)


1,5 скл. вівсяних пластівців


3/4 скл. борошна

1,5 ч.л. розрихлювача


1/2 скл. грецьких горішків





Розігріти духовку до 180*С.




Гарбуз відварити в невеликій кількості води або запекти до готовності, зробити пюре.




На середньому вогні на сухій сковороді злегка підсмажити вівсяні пластівці, так, щоб пластівці не потемніли, лише щоб добре прогрілись. Подрібнити блендером. Можна не дрібнити, але мені так більше подобається ))




До пластівців просіяти борошно з розрихлювачем, всипати спеції, подрібнені горіхи.




Добре перемішати всі сухі компоненти.




Застелити форму пергаментом для випічки, змастити олією.




Додати гарбузове пюре, швидко змішати, але не вимішувати до однорідності. Як тільки пюре з*єднається з сухою частиною викладаємо в форму і відправляємо в розігріту духовку на 35-45 хвилин.

2 комментария:

  1. о, я хочу такий!!!
    як думаєш, може ліпше ванільну есенцію дати замість ваніліну?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Ванільна есенція не пахне після терм. обробки.
      Натуральну ваніль краще додавати в креми, ну або щось інше, що не буде нагріватись. В тірамісу мабуть можна.

      Удалить