Мені дуже сподобалось готувати - колір дуже яскравий і життєрадісний, те що треба сірими безсніжними днями і вечорами)))
На основі цього рецепту , але без курячого бульйону і ще з деякими змінами.
На банячок 2,7 л :
500-600 г гарбуза,
4-5 картоплин середніх,
1 морквинка
болгарський перець червоний солодкий 1 шт.,
1 ріпчаста цибулька
гострий перець (в мене сушений червоний закарпатський - зооовсім трішки)
тертий свіжий корінь імбиру - 1 ст.л.
томатна паста/дрібно порізаний помідор
1/2 ч.л. кмину
1/2 ч.л. куркуми
часник - 3 зубці
олія
сіль
перець
лавровий листок
петрушка
зелена цибулька
в наступний раз ще додам квасольку, або сочевицю, або порізаний адигейський сир в самому кінці.
Банячок з водою гріється на вогні, гарбуз, картопля, морква порізані. Коли вода закипить, солимо, і морква, гарбуз, картопля і тертий імбир відправляються варитись. Я спочатку відправляю моркву, за 5 хвилин гарбуз і картоплю(картопля в нас класна, крохмалиста швидко вариться).
Тим часом на пательні розігріти трошки олії (1-2 ст.л.), в розігріту олію відправляємо кмин, куркуму, перець гострий червоний і чорний, за пів хвилинки порізану дрібно цибульку, часник, за хвилинку порізаний солодкий перець. Готувати на слабкому вогні під кришкою хвилин 10, тоді додати томат (1-2 ст.л.), трошки цукру (приблизно 1 ч.л. ). На середньому вогні ще хвилин 5. Коли морква-картопля-гарбуз майже готові відправляємо овочі з пательні. В кінці додати зелень і лавровий лист.
Смачного )))
Шкода, що мій фотоапарат не передає всю сонячність гарбуза. Треба буде якось при нагоді зробити гарні фотографії при денному світлі ))))
Комментариев нет:
Отправить комментарий