пятница, 6 марта 2015 г.

Хумус

Давно вже на нього облизувалась, а сьогодні нарешті зробила ))))

Це такий собі паштет з нуту, можна їсти з лавашем, з хлібом, з овочами, з чим вам ще схочеться.

Процес готування трохи розтягнутий в часі, але по факту моєї присутності і зусиль потрібно мало.

Отже, берем нут :



Де берем? Я беру в Ашані (останній раз купували за 34 грн./кг), в кінці, там, де продають крупи, горіхи на вагу.

Ще можна взяти тут - Смак Життя. Мав би бути в Сільпо і інших супермаркетах. 
Нут (я брала за рецептом 130 гр, це приблизно 200мл склянка) промити і  замочити на ніч в питній воді. 


Потім воду злити, промити, залити свіжою водою на 2-3 пальці вище нуту, довести до кипіння і на малому вогні варити 1-1,5 год.

На сухій сковороді на середньому вогні 3-4 хв. прогріти (перемішувати і слідкувати, щоб не згорів) 2-3 ст.л. кунжуту.
 Кунжут перемолоти в блендері, додати 1-2 зубки часнику, сіль, перець, якщо є - асафетиду (1/4 ч.л. Це така спеція, що покращує засвоєння страв з бобових та зернових – і забезпечить легке травлення та гарантує відсутність метеоризму, спазмів чи важкості. В мене це must have))) Придбати її можна в магазині при кафе "Green" за адресою вул. Бр.Рогатинців, 5, у Львові або замовити з сайту Смак життя ).

Воду, в якій варився нут злити в чашку, нут подрібнити блендером. Додати  1-2 ст.л. оливкової і/або кунжутної олії, сік лимону (50-80 мл), трошки води. Можна додати зелені - петрушка, кріп. Я ще додала 1 ч.л. солодкої сушеної паприки - хумус вийшов гарного оранжевого кольору )))


4 комментария:

  1. окреме спасибі за пояснення спецій!

    ОтветитьУдалить
  2. Чи підійде для такого консервований нут? Купила в банці в Ашані.

    ОтветитьУдалить
  3. Якщо він відварений перед консервацією- має підійти. Якщо ні - не знаю, але я б спробувала )))

    ОтветитьУдалить