Давно вже на нього облизувалась, а сьогодні нарешті зробила ))))
Це такий собі паштет з нуту, можна їсти з лавашем, з хлібом, з овочами, з чим вам ще схочеться.
Це такий собі паштет з нуту, можна їсти з лавашем, з хлібом, з овочами, з чим вам ще схочеться.
Процес готування трохи розтягнутий в часі, але по факту моєї присутності і зусиль потрібно мало.
Отже, берем нут :
Де берем? Я беру в Ашані (останній раз
купували за 34 грн./кг), в кінці, там, де продають крупи, горіхи на вагу.
Ще можна взяти тут - Смак Життя. Мав би бути в Сільпо і інших
супермаркетах.
Нут (я брала за рецептом 130 гр, це
приблизно 200мл склянка) промити і замочити на ніч в питній воді.
Потім воду злити, промити, залити свіжою
водою на 2-3 пальці вище нуту, довести до кипіння і на малому вогні варити
1-1,5 год.
На сухій сковороді на середньому вогні 3-4
хв. прогріти (перемішувати і слідкувати, щоб не згорів) 2-3 ст.л. кунжуту.
Кунжут
перемолоти в блендері, додати 1-2 зубки часнику, сіль, перець, якщо є -
асафетиду (1/4 ч.л. Це така
спеція, що покращує засвоєння страв з
бобових та зернових – і забезпечить легке травлення та гарантує відсутність
метеоризму, спазмів чи важкості. В мене це must have))) Придбати її можна в магазині при кафе
"Green" за адресою вул. Бр.Рогатинців, 5, у Львові або замовити з сайту Смак життя ).
Воду, в якій варився нут злити в чашку, нут подрібнити блендером. Додати 1-2 ст.л. оливкової і/або кунжутної олії, сік лимону (50-80 мл), трошки води. Можна додати зелені - петрушка, кріп. Я ще додала 1 ч.л. солодкої сушеної паприки - хумус вийшов гарного оранжевого кольору )))
окреме спасибі за пояснення спецій!
ОтветитьУдалитьБудь ласка ))
УдалитьЧи підійде для такого консервований нут? Купила в банці в Ашані.
ОтветитьУдалитьЯкщо він відварений перед консервацією- має підійти. Якщо ні - не знаю, але я б спробувала )))
ОтветитьУдалить