З дитинства люблю пиріжки )))
Запах дріжджового тіста асоціюється в мене з дитинством і бабусею, яка чаклує на кухні.
Але дріжджове тісто потребує часу, а зараз буває, що мені хочеться вже - прийти на кухню і без попередніх підготовчих робіт швиденько зробити і за годину вже їсти смачний обід.
Знайшла простий рецепт пісного тіста, робиться швидко, просто, можна робити разом з дітьми.
Спочатку думаємо про начинку.
Яйця з цибулькою, сир з зеленню, м'яско, картопля, гриби.
Я днями робила з картоплею і квасолею.
Відварити квасольку (люблю білу велику - її можна не замочувати попередньо і має солодкуватий ніжний смак), картоплю. Зробити пюре, посолити, поперчити, можна додати смажену цибульку і/або зелень.
Поки готується начинка, робимо тісто.
3 склянки борошна просіяти в миску
1-2 ст.л. цукру
1,5 ч.л. солі
3-4 ст.л. олії
1 і 1/4 склянки гарячої води
Все змішати, замісити однорідне тісто. Воно буде м*яким і еластичним. Залишити в накритій мисці трохи "опритомніти", хвилин на 15-30.
Потім розкачуємо тісто. Можна зробити "ковбаску" з тіста, нарізати кружечками , розкачувати кожен кружечок і робити пиріжки.
А можна зробити отак :
Обсмажити в олії до золотистого кольору.
Смачного!
Запах дріжджового тіста асоціюється в мене з дитинством і бабусею, яка чаклує на кухні.
Але дріжджове тісто потребує часу, а зараз буває, що мені хочеться вже - прийти на кухню і без попередніх підготовчих робіт швиденько зробити і за годину вже їсти смачний обід.
Знайшла простий рецепт пісного тіста, робиться швидко, просто, можна робити разом з дітьми.
Спочатку думаємо про начинку.
Яйця з цибулькою, сир з зеленню, м'яско, картопля, гриби.
Я днями робила з картоплею і квасолею.
Відварити квасольку (люблю білу велику - її можна не замочувати попередньо і має солодкуватий ніжний смак), картоплю. Зробити пюре, посолити, поперчити, можна додати смажену цибульку і/або зелень.
Поки готується начинка, робимо тісто.
3 склянки борошна просіяти в миску
1-2 ст.л. цукру
1,5 ч.л. солі
3-4 ст.л. олії
1 і 1/4 склянки гарячої води
Все змішати, замісити однорідне тісто. Воно буде м*яким і еластичним. Залишити в накритій мисці трохи "опритомніти", хвилин на 15-30.
Потім розкачуємо тісто. Можна зробити "ковбаску" з тіста, нарізати кружечками , розкачувати кожен кружечок і робити пиріжки.
А можна зробити отак :
Обсмажити в олії до золотистого кольору.
Смачного!
я, я їх їла!! дуже смачні, все забувала спитати про тісто :)
ОтветитьУдалитьдякую!!!
Тішусь, що засмакувало )))
УдалитьНа здоров*я!
До фасольки можна додавати часничок, буде дуже смачно
ОтветитьУдалитьБуде, буде!))
Удалитьа я велику білу фасольку люблю просто засмаженою на маслі або олії (на маслі запашніша). Така смакота! Український аналог чіпсо-снеків ))
ОтветитьУдалитьа я велику білу фасольку люблю просто засмаженою на маслі або олії (на маслі запашніша). Така смакота! Український аналог чіпсо-снеків ))
ОтветитьУдалитьТотбо ти її не вариш, а одразу смажиш?
Удалить