Дуже мені рекламували горохові котлетки з кафе Green (спробуйте при нагоді :)) - смачно ! Але і вдома можна теж зробити смакоту.
Для горохових котлеток нам знадобиться:
1 скл. лущеного гороху
1-2 морквинки
2 ст.л. борошна
сіль
0,5 ч.л. асафетиди
1 ч.л. суміші спецій "гарам-масала" (коріандр, чорний перець, кумин (зіра) і трошки кориці, кардамону, гвоздики, мускатного горіху)
пучок зелені (петрушка, кріп, кінза - щось одне або все разом :))
1 скл. гороху перебрати, промити і замочити (найкраще на ніч або хоча б на кілька годин) .
Злити воду, промити, залити свіжою холодною водою довести до кипіння, зняти піну і варити на маленькому вогні приблизно 1 годину. Воду злити, горох перемолоти.
В горохове пюре додати борошно, сіль, асафетиду, гарам-масалу , дрібно терту моркву і порізану зелень (мені смакує з петрушкою, але можна і кріп, кінзу, або і все разом ). Можна додати 1-2 ложки сметани. Має вийти густе тісто.
Сформувати котлети, розігріти олію на сковороді і обсмажити котлети на середньому вогні.
Можна їсти і гарячими, і холодними.
Смачного!
Для горохових котлеток нам знадобиться:
1 скл. лущеного гороху
1-2 морквинки
2 ст.л. борошна
сіль
0,5 ч.л. асафетиди
1 ч.л. суміші спецій "гарам-масала" (коріандр, чорний перець, кумин (зіра) і трошки кориці, кардамону, гвоздики, мускатного горіху)
пучок зелені (петрушка, кріп, кінза - щось одне або все разом :))
1 скл. гороху перебрати, промити і замочити (найкраще на ніч або хоча б на кілька годин) .
Злити воду, промити, залити свіжою холодною водою довести до кипіння, зняти піну і варити на маленькому вогні приблизно 1 годину. Воду злити, горох перемолоти.
В горохове пюре додати борошно, сіль, асафетиду, гарам-масалу , дрібно терту моркву і порізану зелень (мені смакує з петрушкою, але можна і кріп, кінзу, або і все разом ). Можна додати 1-2 ложки сметани. Має вийти густе тісто.
Сформувати котлети, розігріти олію на сковороді і обсмажити котлети на середньому вогні.
Можна їсти і гарячими, і холодними.
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий